UKK

1.  Millainen on hyvä CV?

Hyvä CV on tiivis, informatiivinen ja selkeä. Se on kohdennettu haettavaan paikkaan ja se on visuaalisesti nopeasti silmäiltävissä. Hyvästä CV:stä löytyy ainakin työkokemus, kielitaito, tiivistelmä sinusta/osaamisestasi, yhteystiedot, ohjelmistot jotka hallitset sekä yhteystietosi. 

2. Millainen on hyvä työhakemus?

Hyvä työhakemus on yhden sivun mittainen ja hyvin jäsennelty kappaleittain. Työhakemus on hyvä aina kohdistaa selkeästi haettuun työpaikkaan. Hyvässä työhakemuksessa vastaat työpaikkailmoituksen vaatimuksiin. Miksi juuri sinä olisit oikea henkilö tehtään? Mitä osaamista sinulta löytyy tehtävään? 

3. Miten voin valmistautua onnistuneesti työhaastatteluun?

Valmistaudu tutkimalla yritystä ja tehtävää, harjoittelemalla yleisiä kysymyksiä, ja korostamalla omaa osaamistasi ja kokemustasi. 

3. Mitä hyötyä on LinkedIn-tilistä?

LinkedIn soveltuu todella moneen käyttöön: ammattilaisen henkilöbrändäykseen, tiedonhankintaan, verkostoitumiseen sekä erityisesti työnhakuun. Myös myyntityössä se on ehdottoman tärkeä ja hyödyllinen työkalu.

4. Mitä on suorahaku?

Suorahaussa avoinna olevaan tehtävään etsitään ja löydetään ehdokkaita työpaikkailmoittelun ulkopuolelta. Suorahakua tehdään kattavasti eri alojen tehtäviin, suorittavasta tasosta johtotasoon saakka. Yhä useampi avoinna oleva rooli täytetään suorahaun avulla. 
Suorahaun aikana tehdään ehdokaskartoitus, eli kartoitetaan ja tunnistetaan rekrytointitoimeksiannon kriteerit täyttäviä, sopivia ehdokkaita (kanavia esimerkiksi LinkedIn, sosiaalinen media, google, erilaiset hakupankit). Nämä henkilöt kontaktoidaan, heille kerrotaan avoinna olevasta tehtävästä ja organisaatiosta sekä tiedustellaan heidän kiinnostustaan jatkaa keskusteluja aiheen tiimoilta. Kiinnostuneet ja parhaiten tehtävään soveltuvat henkilöt haastatellaan suorahakukonsultin toimesta.
Suorahaun avulla tavoitetaan kattavasti ja tehokkaasti oikeat ehdokkaat - myös ne, jotka eivät ole aktiivisesti työnhaussa.